Detailsets (HO)

 

HO DETAILLERINGS SETS

In de jaren 1985-1995 werden een aantal detailleringssets voor schaal HO op de markt gebracht. Ze zijn allemaal gefabriceerd uit gegoten witmetaal. Alhoewel de sets niet meer in productie zijn, zijn er toch nog onderdelen aanwezig en kunnen soms sets alsnog worden samengesteld. Hebt U interesse in onderdelen of een set, loont het altijd om contact op te nemen via ons e-mail formulier en dan kunnen wij U informeren naar de mogelijkheden.

 De volgende sets werden uitgebracht:

Detailleringsset Benelux Trek-Duw
detailleringsset voor de bouw van een complete stam Benelux Trek-Duw set in de blauwe uitvoering. De set bevatte onderdelen voor het ombouwen van de Lima loc (art nr 208025L of 22090), het ombouwen van het stuurstand rijtuig uit het ROCO restauratie plan D rijtuig  en een complete set NMBS dakventilatoren voor de belgische rijtuigen. Naast onze onderdelen was nodig een cabine dak voor het stuurstand rijtuig; dit dak werd geleverd door THS. Voor zover ons bekend zijn er momenteel (mid 2006) bij THS nog een aantal van deze cabinedaken in voorraad. Zij brachten ook een complete opschriften set uit voor de gehele stam onder nummer HO-07

Detailleringsset Dakopbouw Benelux Hondekop
detailleringsset voor de dakopbouw voor een Benelux hondekop stel, omgebouwd uit een stel LIMA hondekoppen. Tesamen met de ramensets van Mastica leverde dit geheel een authentieke Benelux hondekop.

Alle onderdelen werden gefabriceerd in schaal 1:87 en zijn dus soms iets te lang voor de verkorte LIMA hondekoppen. Ze passen echter ook op de inmiddels uitgebrachte PIKO hondekop. De bijgevoegde bouwbeschrijving geeft de exacte posities van de onderdelen voor de LIMA. Echter er zijn op de tekeningen referenties aangegeven ten opzichte van de ramen. Op deze wijze zijn de onderdeel posities op de PIKO goed af te leiden. 

Detailleringsset Dakopbouw NS Mat 54
Detailleringsset voor de dakopbouw voor de NS Mat 54 hondekop twee en vierwagenstellen. Feitelijk is de set voor de ELD-4 een dubbele set van de ELD-2, maar aangevuld met enkele koppelkasten op het dak. Ook deze onderdelen zijn op schaal 1:87 gemaakt.

Detailleringsset Dakopbouw NS Mat 46
Detailleringsset voor de dakopbouw van de NS Mat 46 stroomlijn twee en vierwagen stellen. deze set is aan afgeleide van de mat54 sets

 

Ombouwset Rivarossi NS 1100
ombouwset voor de Rivarossi NS 1100 met botsneuzen. In feite was dit de eerste detailleringsset die door ons werd uitgebracht. Een aantal sets werden gebruikt om de ROCO 1100den van een botsneus te voorzien. Zelf hebben wij hier geen ervaring mee, maar ongeveer een twintigtal sets werden voor dit doel verkocht.


 

Perronset NS
Perronset voor het meubilair van een compleet NS perron in de '90-er jaren. Opschriften voor de reclameborden en vertrekstaten waren afkomstig van een firma die opschriften op de markt bracht onder de naam Transfer Design uit Haarlem. Later zagen we de opschriften op een beurs bij de firma Spoorcuriosa uit Haarlem. De firma GM&S in Haarlem, o.a. bekend van de beurzen in Houten, had en heeft de opschriften in het pakket: set nr 68 voor de dienstregelingsborden en set 123 voor reclame en een paar dienstregelingsborden. Andere sets van GM&S zijn ook bruikbaar mits de afmetingen worden aangepast. Zie hiervoor hun catalogus.

 
 

 

 

Set Motorpost
Op vraag van de firma THS werden rond 1985 onderdelen sets voor de door hen uitgebrachte motorpost gefabriceerd. Deze sets werden ook apart verkocht aangezien een flink deel van de apparatenkasten ook bruikbaar waren voor Mat 64. In onderstaande afbeelding zijn de witmetalen onderdelen goed te zien door hun zilverachtige kleur.